• 0

Συχνές Ερωτήσεις

Μια κράτηση ή η αγορά ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας που προσφέρεται στην ιστοσελίδα μας πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα με τη συμπλήρωση των σχετικών πεδίων της ειδικής φόρμας αναζήτησης. Η διαδικασία είναι απλή:

α) Για Ξενοδοχεία,  επιλέξτε αν θέλετε την πόλη που επιθυμείτε, εισαγάγετε τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και τον αριθμό δωματίων και επισκεπτών, κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αναζήτηση» και μια λίστα διαθέσιμων ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων θα εμφανιστεί στην οθόνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κάθε κατάλυμα, τους τύπους και τις τιμές των δωματίων που σας ενδιαφέρει, διαλέξτε από το μενού πληροφοριών του κάθε αποτελέσματος ή κάντε κλικ επάνω στο όνομα του ξενοδοχείου ή στη σύνδεση  Πληροφοριών. Αφού επιλέξετε το κατάλυμα και την τιμή διανυκτέρευσης που επιθυμείτε κάνετε κλικ στο πλήκτρο «Κλείστε Το» στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
β) Για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, επιλέξτε το σταθμό ή την περιοχή που επιθυμείτε να παραλάβετε το αυτοκίνητο και  εισαγάγετε τις ημερομηνίες παραλαβής και παράδοσης, κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αναζήτηση» και μια λίστα διαθέσιμων ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων θα εμφανιστεί στην οθόνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάθε κατηγορία, τους τύπους και τις τιμές περιηγηθείτε στο χώρο πληροφοριών του κάθε αποτελέσματος. Αφού επιλέξετε την κατηγορία  που επιθυμείτε κάνετε κλικ στο πλήκτρο «Κλείστε Το» στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
γ) Για μεταφορά από/προς αεροδρόμιο και περιοχές ή ξενοδοχεία, επιλέξτε τον προορισμό ή την περιοχή που επιθυμείτε να μεταβείτε και εισαγάγετε τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και τον αριθμό των επισκεπτών, κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αναζήτηση» και μια λίστα διαθέσιμων μεταφορικών μέσων θα εμφανιστεί στην οθόνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάθε κατηγορία, τους τύπους και τις τιμές περιηγηθείτε στο χώρο πληροφοριών του κάθε αποτελέσματος. Αφού επιλέξετε την κατηγορία  που επιθυμείτε κάνετε κλικ στο πλήκτρο «Κλείστε Το» στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
δ) Για αεροπορικά εισιτήρια, επιλέξτε το αεροδρόμιο αναχώρησης και άφιξης που επιθυμείτε, εισαγάγετε τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και τον αριθμό ταξιδιωτών. Κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αναζήτηση» και μια λίστα διαθέσιμων πτήσεων θα εμφανιστεί στην οθόνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάθε πτήση, περιηγηθείτε στο χώρο πληροφοριών του κάθε αποτελέσματος. Αφού επιλέξετε την πτήση και την τιμή που επιθυμείτε κάνετε κλικ στο πλήκτρο «Κλείστε Το» στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
ε) Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια,  επιλέξτε το λιμάνι αναχώρησης και άφιξης που επιθυμείτε, εισαγάγετε τις ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και τον αριθμό ταξιδιωτών, κάντε κλικ στο πλήκτρο «Αναζήτηση» και μια λίστα διαθέσιμων πλοίων θα εμφανιστεί στην οθόνη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάθε διαδρομή, περιηγηθείτε στο χώρο πληροφοριών του κάθε αποτελέσματος. Αφού επιλέξετε τη διαδρομή που επιθυμείτε κάνετε κλικ στο πλήκτρο «Κλείστε Το» στη δεξιά πλευρά της οθόνης και ακολουθείσθε τα επόμενα βήματα.


Στη συνέχεια για όλες τις υπηρεσίες θα μεταβείτε σε μια φόρμα «Αίτηση Ασφαλούς Κράτησης», θα ξαναδείτε τα «Στοιχεία Κράτησης» και θα συμπληρώσετε τα κενά στην ενότητα «Στοιχεία Επισκεπτών». Παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι το όνομα και η διεύθυνση e-mail σας είναι γραμμένα σωστά. Αφού συμπληρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πατήστε το πλήκτρο «Υποβολή Κράτησης».
Μετά την ολοκλήρωση της κράτησης θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει, στην οποία θα αναγράφετε ο κωδικός κράτησης και αναλυτικά τα στοιχεία της κράτησής σας. 

Εάν επιθυμείτε μπορείτε βεβαίως να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές ή με e-mail κρατήσεις. Για κρατήσεις με e-mail παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ή/και στείλτε τη στο info[at]lesvorama[dot]gr. Για τηλεφωνικές κρατήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας στο τηλέφωνο +30 22530 72291

Για κάθε κράτηση που γίνεται τηλεφωνικά ή με e-mail υπάρχει μια επιπλέον επιβάρυνση € 5,00 ανά άτομο σε σχέση με τις τιμές που αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.

Ανάλογα με την υπηρεσία που επιλέξετε θα σας ζητηθεί να προκαταβάλετε ένα πόσο ως εγγύηση της κράτησης ή σε ορισμένες περιπτώσεις να αποπληρώσετε την αξία της κράτησης σας. Στο επιβεβαιωτικό e-mail που θα λάβετε αναγράφεται επακριβώς η αξία της κράτησης και το ακριβές ποσό που παρακρατήθηκε κατά την ολοκλήρωση της κράτησης. Για κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας, είναι δυνατή η πληρωμή του συνολικού ποσού χρέωσης αποκλειστικά και μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης της κράτησης.

Απολύτως ασφαλές, την ευθύνη για τις συναλλαγές αναλαμβάνει συμβεβλημένη  τράπεζα, η οποία εξακριβώνει online την εγκυρότητα των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας (αριθμός, λήξη, υπόλοιπο, ακύρωση κλπ.). Για την προστασία και την κρυπτογράφηση των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας, κατά τη μεταβίβαση αυτών σε εμάς, χρησιμοποιούμε την πρότυπη τεχνολογία συναλλαγών δεδομένων «128 Bit Secure Socket Layer (SSL)» για τις υπηρεσίες μας. Το επίπεδο ασφάλειας υποστηρίζει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας 3D-Secure με τα πρότυπα και τον έλεγχο της «Verified by VISA» και «SecureCode by MasterCard». Με αυτό τον τρόπο παρέχετε απόλυτη ασφάλεια μέσω τράπεζας στις συναλλαγές με πιστωτική κάρτα.

Οι πιστωτικές κάρτες που γίνονται δεκτές από το σύστημα μας σε συνεργασία με την τράπεζα είναι η VISA και η Mastercard.

Βέβαια, η εγγύηση των κρατήσεων γίνεται με βάση τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που παρέχονται από το χρήστη ή το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την κράτηση. Με την εισαγωγή των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας και τη χρησιμοποίηση της ιστοσελίδας εγγυάστε να χρησιμοποιείτε το δικτυακό τόπο σύμφωνα με το νόμο και ακολουθώντας τους αναγραφόμενους όρους χρήσης και ότι πραγματοποιείται νόμιμες κρατήσεις και αγορές στο όνομα σας ή και αναφορικά με άλλα πρόσωπα, στο όνομα και για λογαριασμό των οποίων έχετε το δικαίωμα να ενεργήσετε.

Οι τρόποι πληρωμής για την προκαταβολή, την εγγύηση της κράτησης και σε ορισμένες περιπτώσεις την αποπληρωμή της αξίας της κράτησης σας της προσφερόμενης υπηρεσίας ή του προϊόντος μέσω του διαδικτυακού τόπου είναι αποκλειστικά και μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας. Στις περιπτώσεις προκαταβολής ή εγγύησης και μεταγενέστερης αποπληρωμής της κράτησης μπορείτε να επιλέξετε για το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, από τους παρακάτω τρόπους

α) την εξόφληση του λογαριασμού μέσω του συστήματος 28 ημέρες πριν από την ημέρα άφιξης με την πιστωτική σας κάρτα,
β) την κατάθεση του υπόλοιπου ποσού 28 ημέρες πριν από την ημέρα άφιξης στον τραπεζικό μας λογαριασμό
γ) με απευθείας εξόφληση στον προμηθευτή κατά την άφιξη σας.

Η αναφερόμενη τιμή κατά την πραγματοποίηση της κράτησης είναι η τελική τιμή ανά υπηρεσία συμπεριλαμβανόμενου το Φ.Π.Α. και όλους τους άλλους φόρους (με επιφύλαξη για την πιθανότητα αλλαγής αυτών των φόρων), εκτός και εάν αναφέρεται διαφορετικά στον ιστοχώρο ή στο e-mail επιβεβαίωσης.

Η τελική τιμή στο σύστημα ενημερώνεται συμφωνά με τις επιλογές των ταξιδιωτικών προϊόντων και υπηρεσιών και περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες και παροχές όπως εσείς τις έχετε επιλέξει που αναφέρονται στον ιστοχώρο ή στο e-mail επιβεβαίωσης. Η τελική τιμή είναι χωρίς εκπλήξεις, όπως αμοιβές υπηρεσιών διαδικτύου, χρέωση προμηθειών πιστωτικής κάρτας και φόρων κτλ..

Μετά την ολοκλήρωση των βημάτων της διαδικασίας της κράτησης θα σας εμφανιστεί η σελίδα επιβεβαίωσης με τον αριθμό κράτησης, πράγμα που σημαίνει ότι η κράτησή σας έχει επιβεβαιωθεί. Επίσης θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει, στην οποία θα αναγράφετε ο κωδικός κράτησης και αναλυτικά τα στοιχεία της κράτησής σας.Σας παρακαλούμε να σημειώσετε ή να τυπώσετε τον αριθμό κράτησης και να τον αναφέρετε σε οποιαδήποτε  μελλοντική επικοινωνία έχετε μαζί μας για θέματα της συγκεκριμένης κράτησης. Επίσης σας πληροφορούμε ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κράτησής σας και μέσω του συνδέσμου «Η κράτησή μου».

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν εμφανιστεί μήνυμα επιτυχίας ή δε λάβετε επιβεβαιωτικό e-mail, επικοινωνήστε με τη Lesvorama στο +30 2253072291 ή στο info[at]lesvorama[dot]gr , ώστε να διαπιστώσετε αν η κράτησή σας έχει πραγματοποιηθεί ή όχι. Πολλές φορές η επικοινωνία μπορεί να διακοπεί χωρίς έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη στον υπολογιστή σας.

Σας παρακαλούμε να ελέγξετε αμέσως την ορθότητα των στοιχείων της επιβεβαίωσης (όνομα, ημερομηνίες κράτησης, ξενοδοχείο κ.λπ.) και να ενημερώσετε όσον το δυνατό γρηγορότερα, το αργότερο δε σε 48 ώρες από την παραλαβή του επιβεβαιωτικού e-mail για τυχόν λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της καταχώρησης. H Lesvorama δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η διόρθωση του λάθους είναι εφικτή ακόμη και στην περίπτωση της έγκαιρης ενημέρωσης όπως δε δύναται να εγγυηθεί ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί η αλλαγή χωρίς κόστος. Λάθη τα οποία αναφέρονται μετά την πάροδο της προθεσμίας δε θα λαμβάνονται υπόψη.

Οι παροχές όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα και στην περιγραφή της υπηρεσίας που εσείς έχετε επιλέξει είναι εξασφαλισμένες από τον προμηθευτή. Εάν θέλετε επιπλέον παροχές ή έχετε κάποια αιτήματα συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και στείλτε τη στο info[at]lesvorama[dot]gr ή απευθείας στον προμηθευτή συμφωνά με τα στοιχεία που σας έχουν αποσταλεί στο e-mail επιβεβαίωσης της κράτησης. 

Η Lesvorama είναι υποχρεωμένη να αποστείλει όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά εισιτήρια για την ορθή πραγματοποίηση του ταξιδίου σας. Ακολουθεί ανάλυση και ο τρόπος αποστολής των εισιτήριων για κάθε περίπτωση:

α) Για κρατήσεις ξενοδοχείων ή ενοικιαζόμενων αυτοκίνητων ή μεταφοράς προς ξενοδοχεία και περιοχές εκτυπώστε το επιβεβαιωτικό e-mail, που έχει την ισχύ voucher και παρουσιάστε το στον προμηθευτή της υπηρεσίας.
β) Για αεροπορικές κρατήσεις θα λάβετε το επιβεβαιωτικό e-mail όπου αναγράφεται ο αριθμός κράτησης της αεροπορικής εταιρίας και το νούμερο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο και θα πρέπει να εκτυπώσετε, ώστε να έχετε μαζί σας στο αεροδρόμιο κατά το check in. Προσοχή το όνομα που αναγράφεται στην επιβεβαίωση της κράτησης, θα πρέπει να αντιστοιχεί στο όνομα της ταυτότητας κατά το check in.
γ) Για ακτοπλοϊκές κρατήσεις εκτός το επιβεβαιωτικό e-mail, αποστέλλονται επίσης τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είτε ταχυδρομικώς είτε μέσω courier. Η εταιρία δεν ευθύνεται για απώλειες εισιτηρίων τα οποία αποστέλλονται ταχυδρομικώς.

Η κράτηση σας γνωστοποιείται στον προμηθευτή αμέσως, το αργότερο δε σε 24 ώρες μετά την πραγματοποίηση της. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή επιθυμίες έχετε, σας παρακαλούμε να αναφέρετε ότι η κράτηση πραγματοποιήθηκε από το Lesvorama καθώς και τον αντίστοιχο κωδικό κράτησης που αναφέρεται στο e-mail επιβεβαίωσης της κράτησης σας.

Ο χώρος «Η κράτησή μου» αποτελεί εργαλείο αυτοεξυπηρέτησης, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε, ακυρώσετε και τροποποιήσετε online την κράτησή σας. Το σύνδεσμο για το «Η κράτησή μου» θα το βρείτε στο πάνω δεξί τμήμα της σελίδας όπως και στο e-mail επιβεβαίωσης. Για να συνδεθείτε στο «Η κράτησή μου» χρειάζεστε τον αριθμό κράτησης και τον κωδικό πρόσβασης που σας παρέχονται με το e-mail επιβεβαίωσης κατά την ολοκλήρωση της κράτησής σας.

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την κράτησή σας πρέπει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και να εισέρθετε στο σύστημα κρατήσεων από την τοποθεσία «η κράτηση μου» με τον αριθμό κράτησης και το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που λάβατε στο e-mail επιβεβαίωσης και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται σε αυτή την τοποθεσία. Στην περίπτωση που θελήσετε να πραγματοποιήσετε την οποιαδήποτε αλλαγή ή ακύρωση κράτησης εγγράφως, θα πρέπει να αποστείλετε e-mail στο info[at]lesvorama[dot]gr ή φαξ στο 2253072292, ενημερώνοντας σχετικά με το αίτημά σας. 

Το κόστος που ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης μίας ταξιδιωτικής υπηρεσίας βαρύνει αποκλειστικά το χρήστη και καθορίζεται από τους όρους του εκάστοτε προμηθευτή. Σας ενημερώνουμε ότι θα χρεωθείτε για την ακύρωση ή την αλλαγή κράτησης σύμφωνα με τους παρακάτω ορούς:

1. Για κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μεταφοράς προς ξενοδοχεία ή προορισμούς οι οροί ακύρωσης ή αλλαγής είναι οι εξής:

Α) Για ακύρωση ή αλλαγή μιας κράτησης έως 28 ήμερες πριν την ημερομηνία της άφιξης η χρέωση ανέρχεται στο 15% της συνολικής αξίας της κράτησης σας.
Β) Για ακύρωση ή αλλαγή μιας κράτησης έως 15 ήμερες πριν την ημερομηνία της άφιξης η χρέωση ανέρχεται στο 30% της συνολικής αξίας της κράτησης σας.
Γ) Για ακύρωση ή αλλαγή μιας κράτησης έως 6 ήμερες πριν την ημερομηνία της άφιξης η χρέωση ανέρχεται στο 50% της συνολικής αξίας της κράτησης σας.
Δ) Για ακύρωση ή αλλαγή μιας κράτησης έως 1 ήμερα πριν την ημερομηνία της άφιξης ή της μη εμφάνισης  η χρέωση ανέρχεται στο 75% της συνολικής αξίας της κράτησης σας.

2. Για κρατήσεις αεροπορικών εισιτήριων οι οροί ακύρωσης ή αλλαγής είναι οι εξής:

Α) Ακύρωση ή αλλαγή πτήσης ή ναύλου εσωτερικού χρεώνεται με €15,00 συν το πιθανό κόστος ακύρωσης – αλλαγής του εκάστοτε ναύλου της αεροπορικής εταιρείας.
Β) Ακύρωση ή αλλαγή πτήσης ή ναύλου εξωτερικού χρεώνεται με €25,00 συν το πιθανό κόστος ακύρωσης – αλλαγής του εκάστοτε ναύλου της αεροπορικής εταιρείας. Σε περίπτωση ακύρωσης με υπαιτιότητα της αεροπορικής, δε χρεώνονται ακυρωτικά και η εταιρία δεν επιβάλλει επιπλέον κόστος υπηρεσίας.

3. Για κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτήριων οι οροί ακύρωσης ή αλλαγής είναι οι εξής:

Α) Ακύρωση ή αλλαγή πλεύσης ή ναύλου εσωτερικού χρεώνεται με €15,00 συν το πιθανό κόστος ακύρωσης – αλλαγής του εκάστοτε ναύλου της ακτοπλοϊκής εταιρείας.
Β) Ακύρωση ή αλλαγή πλεύσης ή ναύλου εξωτερικού χρεώνεται με €25,00 συν το πιθανό κόστος ακύρωσης – αλλαγής του εκάστοτε ναύλου της ακτοπλοϊκής εταιρείας.

Σας επισημαίνουμε ότι για ορισμένες τιμές ή για κάποιες ειδικές προσφορές δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης ή αλλαγής.

Μετά την ακύρωση της κράτησή σας θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης της ακύρωσής σας. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν εμφανιστεί μήνυμα επιτυχίας ή δε λάβετε επιβεβαιωτικό e-mail, επικοινωνήστε με τη Lesvorama στο +30 2253072291 ή στo info[at]lesvorama[dot]gr, ώστε να διαπιστώσετε αν η κράτησή σας έχει ακυρωθεί ή όχι.Μετά την αποστολή του αιτήματος σας για αλλαγή της κράτησης σας, το αρμόδιο τμήμα της εταιρίας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για τη διευθέτηση του αιτήματος σας.

Η επιστροφή χρημάτων που αφορά τις ακυρώσεις κρατήσεων ή τις αλλαγές για ξενοδοχεία, ενοικίασης αυτοκινήτων και μεταφοράς προς ξενοδοχεία και περιοχές, θα πραγματοποιείται όσο πιο σύντομα γίνεται το αργότερο δε στο τέλος του επόμενου μήνα από την ημερομηνία της ακύρωσης. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγής που αφορά αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια, η επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιείται εφόσον η ίδια η αεροπορική ή ακτοπλοϊκή εταιρία έχει προχωρήσει με τη διαδικασία επιστροφής χρημάτων. Για πιθανές καθυστερήσεις από μέρους της αεροπορικής ή ακτοπλοϊκής εταιρίας, η εταιρία δε φέρει ουδεμία ευθύνη.

Η Lesvorama σέβεται με απόλυτη εχεμύθεια την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Εκτός από τις κοινοποιήσεις που απαιτούνται από το νόμο σε οποιαδήποτε σχετική δικαιοδοσία και τη γνωστοποίηση του ονόματός σας, της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και των στοιχείων σας για την ολοκλήρωση της κράτησής σας με τους διοργανωτές ή προμηθευτές της εκάστοτε τουριστικής υπηρεσίας της επιλογής σας, σας διαβεβαιώνουμε ότι δε θα κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους χωρίς τη δική σας συγκατάθεση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο αντίστοιχο άρθρο προστασίας προσωπικών δεδομένων.