• 0

Μαθήματα Χορού στη Λέσβο

Ο χορός είναι ξεκούραση, χαλάρωση, αναζωογόνηση. Μας βοηθάει να εξωτερικεύσουμε την προσωπική μας έκφραση, εκτονώνει τη δημιουργικότητά μας, μας απελευθερώνει. Είναι ένα άριστο μέσο επικοινωνίας, διασκέδασης, χαράς, καλλιέργειας και εκγύμνασης σώματος και πνεύματος. Όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει είναι ανεκτίμητης αξίας δίνοντας μας θάρρος, αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Είναι το πιο ισχυρό αγχολυτικό, μέσω του οποίου αποβάλουμε τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τις αρνητικές σκέψεις χωρίς να νοιώθουμε αμηχανία, να έχουμε αμφιβολίες, εντάσεις, στρες και νεύρα. Αντίθετα, με τον χορό απολαμβάνουμε μια αίσθηση κατορθώματος, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για τον εαυτό μας.

Οι παραδοσιακοί χοροί της Ελλάδας είναι πάρα πολλοί. Κάθε περιοχή έχει δικούς της χορούς, δικά τους τραγούδια και παραδόσεις. Οι άνθρωποι βίωναν αυτούς τους χορούς και αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας τους. Η Λέσβος έχει μεγάλη παράδοση στους παραδοσιακούς χορούς. Συρτός, Καρσιλαμάς, Μπάμ, Αϊσέ, Ζεϊμπέκικος είναι μερικοί από τους πολλούς χορούς, με μουσικούς ρυθμούς και βήματα Λεσβιακά.

Εάν σας αρέσει ο χορός και ειδικά ο παραδοσιακός ελληνικός χορός, μη χάσετε την ευκαιρία να εγγραφείτε σε ένα μάθημα εκμάθησης παραδοσιακών χορών. Επίσης μπορείτε αν είστε ο οργανωτής και δάσκαλος μιας ομάδας να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς θα οργανώσουμε για εσάς τον απαραίτητο χώρο καθώς και τη διαμονή σας και το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Είτε είστε αρχάριος είτε όχι θα απολαύσετε αυτή την εμπειρία, καθώς θα πλησιάσετε περισσότερο την κουλτούρα και παράδοση των κατοίκων του νησιού μας.

Αν σας ενδιαφέρει σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.