• 0

Περιπατητικές Διαδρομές στη Λέσβο

Σήμερα στη Λέσβο έχει αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο περιπατητικών διαδρομών με ιδιαίτερη σήμανση και προσεκτικές παρεμβάσεις σε κάθε δήμο του νησιού μας, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Η εξερεύνηση του νησιού μας, επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες του. Πέρα από την κλασσική ομορφιά που προσφέρει σε όσους επιδιώκουν τις διακοπές στις παράκτιες περιοχές του και την έντονη καλοκαιρινή ζωή η Λέσβος έχει ένα κρυμμένο θησαυρό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να τον ανακαλύψει κανείς.

Οι περιπατητικές διαδρομές είναι πολλές και σας προσκαλούμε να τις ανακαλύψετε. Μερικά από αυτά τα μονοπάτια είναι:

 

  • Το μονοπάτι του Δήμου Μανταμάδου, με εκκίνηση το χωριό Πελόπη και προορισμό την κορυφή του βουνού Λεπέτυμνος όπου μπορείτε να απολαύσετε την μοναδική θέα και επιστροφή στο χωριό Πελόπη.
  • Τα μονοπάτια του Δήμου Μήθυμνας, Συκαμινιά-Άγιος Ηλίας-Κρύα Βρύση-Λεπέτυμνος ή Όρος Λεπέτυμνος-Χάλικας-Αγία Άννα-Κρήτα.
  • Το μονοπάτι του Δήμου Αγίας Παρασκευής , Αγία Παρασκευή-Γεφύρι Πρίνης-Ιερό Κλοπεδής-Μετόχι Ταξιαρχών-Γεφύρι Κρεμαστής- Στιβώτα Αγία Παρασκευή, ένα μονοπάτι γεμάτο φύση, ιστορία και πολιτισμό.
  • Το μονοπάτι του Δήμου Πολιχνίτου, Ιαματικές πηγές Πολιχνίτου-Άγιος Γεώργιος-Άγιοι Ανάργυροι-Ιαματικές πηγές Πολιχνίτου.
  • Τα μονοπάτια του Δήμου Αγιάσου είναι πολλά και διασχίζετε ατελείωτους καστανιώνες, ελαιώνες, πευκοδάση και στην μέση η παραδοσιακή Αγιάσος. Μερικά από τα μονοπάτια είναι: Αγιάσος-Καμμένο αλώνι-Μάρμαρο-Όλυμπος, Αγιάσος-Άγιος Κωνσταντίνος-Αρχαία Πενθίλη, Παναγιούδα-Βαλινάς-Φολίφι-Αγιάσος κ.α.
  • Τα μονοπάτια του Δήμου Πλωμαρίου, όπως το Πλωμάρι-Κάτω Χωριό-Χριστός-Κουρνέλα-Μελίντα-Αποθαμένος-Λογαράς-Λεύρες-Κάτω Χωριό-Πλωμάρι, γνωρίζοντας την μαγευτική φύση του Πλωμαρίου.


Υπάρχουν πολλά ακόμη περιπατητικά μονοπάτια στη Λέσβο. Αν ενδιαφέρεστε να τα γνωρίσετε συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και θα διοργανώσουμε για σας την περιπατητική εκδρομή που επιθυμείτε.