• 0

LesvosTrail 2019

Foot LesvosTrail 2019

05-06.10.2019

4o Lesvos Trail

Το Lesvostrail επιστρέφει !

Το LESVOS TRAIL για το 2019 διευρύνεται όλη την ευρύτερη περιοχή του Μολύβου, της Πέτρας και του ορεινού όγκου του Λεπέτυμνου. Η εκκίνηση θα δοθεί δίπλα στη θάλασσα, στην κεντρική πλατεία της Πέτρας και οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες διαδρομές και ανέγγιχτα τοπία της βόρειας Λέσβου.

Οι διαδρομές LESVOS TRAIL, LESVOS RUNNING και LESVOS WALK απευθύνονται σε λάτρεις του αγώνα δρόμου βουνού, που αποζητούν μια όμορφη εμπειρία αντοχής σε ανυπέρβλητης ομορφιάς φυσικά τοπία, ενώ τα MOLYVOS NIGHT RUNNING, LESVOS FAMILY TRAIL και LESVOS KIDS φιλοδοξούν να δημιουργήσουν διαφορετικές και αξέχαστες αναμνήσεις σε όλη την οικογένεια.

Αυτό που κάνει το LESVOS TRAIL ξεχωριστό είναι η εναλλαγή των τοπίων, καθώς μπορεί κανείς να επιλέξει να τρέξει τόσο στα παραδοσιακά σοκάκια του Μολύβου, όσο και στα πανέμορφα μονοπάτια που διατρέχουν τον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου.

Στην ανοδική πορεία της διαδρομής το φυσικό τοπίο εναλάσσεται συνεχώς με ηφαιστιογενή πετρώματα γεμάτα μυστήριο, νερόμυλους που ξεπροβάλλουν μέσα στην πλούσια βλάστηση στην κοιλάδα της Λιγώνας αλλά και ορεινές λίμνες λαξευμένες με μεράκι στις παρυφές της Στύψης και του Υψηλομετώπου. Η κατάκτηση της κορυφής της Λέσβου είναι ο απόλυτος στόχος, ενώ η θέα που προσφέρεται από εκεί θα αποζημιώσει και τους πιο απαιτητικούς. Όταν φτάνει κανείς στην κορυφή έχει τη τύχη να τον συνοδεύουν άγρια άλογα, εντείνοντας την αίσθηση ελευθερίας και ανεξαρτησίας, που προσφέρει το βουνό. Αλλά και η συνέχεια της πορείας, μετά την κατάκτηση της κορυφής, παραμένει το ίδιο συναρπαστική και απολαυστική, καθώς μέσα από γρήγορα και διασκεδαστικά μονοπάτια, μας οδηγεί στον παραδοσιακό οικισμό του Βαφειού και στην τελική ευθεία προς τον τερματισμό.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

MOLYVOS NIGHT RUNNING – 6km

ΧΡΟΝΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 05.10.2018 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ 19:15

ΤΟΠΟΣ: ΜΟΛΥΒΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΜΟΛΥΒΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΚΑΣΤΡΟ – ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΗ – ΤΣΙΠΟΥΡΙ – ΚΟΥΚΟΣ – ΑΛΣΥΛΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΟΔΟΣ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΚΑ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Κατηγορίες Αθλητών: 
α. Έφηβοι (άνδρες/γυναίκες) από 15-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα, και Άνδρες/Γυναίκες – β. 19-39 ετών, γ. 40 ετών και άνω.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

LESVOSTRAIL – 25km

ΧΡΟΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 06.10.2018 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ 10:00 π.μ.

ΤΟΠΟΣ: ΠΕΤΡΑ, ΒΑΦΕΙΟΣ, ΟΡΕΙΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΛΙΓΩΝΑ, ΠΕΤΡΙ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΕΤΡΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ) – ΒΑΦΕΙΟΣ – ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΣ (Λαγός, Ξηρά Ράχτα, Προφήτης Ηλίας, Ξηρά Ράχτα, Υψηλομέτωπο, Λίμνες ) – ΛΙΓΩΝΑ – ΠΕΤΡΙ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ.

Κατηγορίες Αθλητών: 
Άνδρες/Γυναίκες – α. 18-39 ετών, β. 40-49 γ. 50 ετών και άνω.

(Για κάθε κατηγορία το όριο είναι 10 αθλητές, σε αντίθετη περίπτωση οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν ανάλογα.)

Περιγραφή:

Στις 7 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου Λεπέτυμνου.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 10:00 πμ από την Πέτρα και οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον ασφαλτόδρομο προς τις πηγές Ληγώνα και τον χωματόδρομο μέχρι το Πετρί. Στην συνέχεια θα ανέβουν από πεζοπορικά μονοπάτια, νομές και χωματόδρομους από την περιοχή Λίμνες, πάνω από το Υψηλομέτωπο και μέχρι την κορυφή του Λεπέτυμνου στον Πρ. Ηλία. Η διαδρομή από εκεί ακολουθεί και πάλι σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια, νομές και χωματόδρομους προς τον Βαφείο. Ο τερματισμός θα γίνει από τον ίδιο δρόμο που ξεκίνησαν οι αθλητές στην παραλία της Πέτρας στην κεντρική πλατεία.

Το σύνολο της διαδρομής είναι 25 χλμ εκ΄των οποίων τα 7 χλμ είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια και νομές.

Για τις ανάγκες του αγώνα και την ασφαλή διέλευση των αθλητών θα γίνει σηματοδότηση, με άσπρη – κόκκινη κορδέλα έργου, και ελαφρύς καθαρισμός των μονοπατιών όπου χρειαστεί.

H διαδρομή έχει 6 σταθμούς ελέγχου και βοήθειας των αθλητών. Οι Σ1, Σ2 και Σ6 σταθμοί προσφέρουν νερό στους αθλητές. Ο Σ3 που βρίσκεται στο 8.4 χλμ στην περιοχή ΠΟΡΤΕΣ προσφέρει αθλητική τροφοδοσία και θα υπάρχει κριτής όπου θα ελέγχει για αργό πέρασμα των αθλητών όπου και θα τους σταματά. Ο Σ4 βρίσκεται στο 14 χλμ στην κορυφή του Λεπέτυμνου στο εκκλησάκι του Πρ. Ηλία και υπάρχει η επιλογή αθλητικής τροφοδοσίας και ο Σ5 στο 18 χλμ στον Βαφείο με παρουσία κριτή, ιατρού και αθλητικής τροφοδοσίας.

Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν εθελοντές που θα φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου και την τροφοδοσία των αθλητών. Επίσης παρούσα θα είναι και η ΕΟΔ ΛΕΣΒΟΥ μαζί τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που θα μεριμνήσουν για την καλή κατάσταση των αθλητών.

LESVOSRUNNING – 13km

ΧΡΟΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 06.10.2018 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ 11:00 π.μ.

ΤΟΠΟΣ: ΠΕΤΡΑ, ΒΑΦΕΙΟΣ, ΛΙΓΩΝΑ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΠΕΤΡΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ) – ΒΑΦΕΙΟΣ – ΛΙΓΩΝΑ – ΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ.

Κατηγορίες Αθλητών:
α. Έφηβοι (άνδρες/γυναίκες) από 15-18 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα, και Άνδρες/Γυναίκες – β. 18-39 ετών, γ. 40 ετών και άνω.

Περιγραφή:

Στις 6 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος από την κεντρική πλατεία της Πέτρας προς τις πηγές του Ληγώνα, Βαφείο και επιστροφή στην πλατεία στης Πέτρας.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ από την Πέτρα και οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον ασφαλτόδρομο προς τις πηγές Ληγώνα. Η συνέχεια από μονοπάτι θα φτάσουν στον Βαφείο. Ο τερματισμός θα γίνει από τον ίδιο δρόμο που ξεκίνησαν οι αθλητές στην παραλία της Πέτρας στην κεντρική πλατεία.

Το σύνολο της διαδρομής είναι 15 χλμ εκ΄των οποίων τα 7 χλμ είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια και νομές. H διαδρομή έχει 4 σταθμούς ελέγχου και βοήθειας των αθλητών. Οι Σ1, Σ2 και Σ4 σταθμοί προσφέρουν νερό στους αθλητές. Ο Σ3 που βρίσκεται στο 7.2 χλμ στον Βαφείο προσφέρει αθλητική τροφοδοσία και θα υπάρχει κριτής.

Σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχουν εθελοντές που θα φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου και την τροφοδοσία των αθλητών. Επίσης παρούσα θα είναι και η ΕΟΔ ΛΕΣΒΟΥ μαζί τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που θα μεριμνήσουν για την καλή κατάσταση των αθλητών.

LESVOS WALK – 6km

ΧΡΟΝΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ 06.10.2018 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 10:00

ΤΟΠΟΣ: ΒΑΦΕΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: ΒΑΦΕΙΟΣ – ΛΙΓΩΝΑ – ΠΕΤΡΑ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ

Κατηγορίες Αθλητών:
Μία κατηγορία «δυναμικό βάδην», ανεξαρτήτως ηλικίας.